top of page

Juoksutekniikan kehittäminen - miksi?

Meillä jokaisella on oma juoksutyyli ja juoksutekniikka. Siihen vaikuttaa kestävyyskunto, liikkuvuus, voimatasot, kehon mittasuhteet, juoksukokemus, alusta, vauhti, kengät ja niin edelleen. Jokaiselle muodostuu siis oma juoksutyyli eikä kaikkien tarvitse (eivätkä kaikki pysty) juosta samalla tyylillä.



Usein kuitenkin törmää ohjeisiin, kuinka omaa juoksutekniikkaa voisi parantaa. Miksi tekniikkaan kannattaa kiinnittää huomiota, jos jokaisella on oma tyylinsä?


Taloudellisuus

Epätaloudellinen juoksutyyli aiheuttaa sen, että happea ja energiaa kuluu turhaan eikä niitä käytetä mahdollisimman tehokkaasti eteenpäin menemiseen. Voimat pääsevät ns. vuotamaan, jolloin joka askeleella pitää tuottaa uudestaan eteenpäin vievä voima. Taloudellisella juoksutyylillä pääsee siis pienemmällä vaivalla eteenpäin.


Kipu

Kipu voi johtua monesti muustakin asiasta mutta tekniikkakin kannattaa tsekata. Huonon juoksutekniikan takia kudokset tai kehon osat joutuvat sietämään turhan paljon kuormitusta, mistä aiheutuu kipua tai pidemmän päälle rasitusvammoja.


Mukavuus

Taloudellisesti etenevä juoksu on monesti myös mukavan tuntoista ja nautittavaa. Jalat rullaavat, juoksu vie eteenpäin ja maisemat vaihtuvat!


0 comments

Recent Posts

See All

Mitä ottaa huomioon juoksijan voimaharjoittelussa?

Kestävyysjuoksijan voimaharjoittelun tarkoitus on tehdä liikkujasta mahdollisimman hyvä omassa kestävyyslajissaan. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että juoksijan voima kehittyisi eri tavalla kuin voimann

bottom of page